ESPAI DE DANSA

sala

El Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny gestiona, des de l’octubre del 2006, l’Espai de Dansa d’Arrel Tradicional de Les Preses, un centre pioner per el treball de la dansa catalana d’arrel tradicional.

Una aposta per la cultura d’arrel tradicional

Marboleny i l’Ajuntament de Les Preses han fet una aposta decidida per la consolidació al municipi del treball relacionat amb la dansa d’arrel tradicional. A més de ser una activitat de referència cultural i de projecció de la cultura catalana i del municipi, és també una important activitat de foment de la cohesió social i de la participació d’infants i joves.

La creació d’aquest equipament dedicat a la recerca, l’aprenentatge i la difusió de la dansa d’arrel tradicional ha de permetre consolidar el treball que Marboleny ha fet durant els seus més de 30 anys d’història. Un espai de treball adequat a les noves tecnologies del segle XXI.
La realitat d’aquest projecte es va emmarcar en el programa europeu Interreg IIIA de cooperació transfronterera que l’Ajuntament de Les Preses i Marboleny van realitzar conjuntament amb el municipi d’Amelie les Bains i el seu grup de Dansaires Catalans. El projecte es va començar a gestionar l’any 2000 i va finalitzar el 2006.

L’espai de Dansa d’Arrel Tradicional ha estat cofinançat pel programa europeu Interreg IIIA, el Pla d’Obres i Serveis de la Generalitat, la Diputació de Girona i fons municipals.

L’activitat

L’Espai de Dansa d’Arrel Tradicional vol ser, a més d’un espai de creació, un espai cultural de difusió i d’aproximació de la cultura als ciutadans. Vol ser un espai de promoció, amb una programació estable pensada per fomentar la cultura d’arrel tradicional i popular, centrada en tres àmbits:

  • espectacles i propostes de dansa i de música que parteixin del llenguatge de la dansa i la música d’arrel tradicional
  • exposicions i projectes relacionats amb la divulgació de material de la nostra cultura tradicional i popular
  • conferències, diàlegs i taules obertes per conèixer i debatre sobre la nostra cultura

octubre 2020
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031