ESPECTACLES

Comte Arnau

comte-arnau_arnau-i-adelaisa-1.jpg

No Disponible

Comte Arnau

COMTE ARNAU és una proposta de dansa catalana d’arrel tradicional de l’Esbart Marboleny en forma de ballet argumental que parteix dels tres poemes de Joan Maragall (1860-1911) sobre el Comte Arnau: El Comte Arnau (Visions&Cants) 1900 · Ànima (Enllà) 1906 · La fi del Comte Arnau (Seqüències) 1911.

A més se serveix també d’elements de la llegenda tradicional, així com d’algunes de les tesis de Josep Romeu i Figueras, pel que fa a la interpretació del mite.

Segons la llegenda, el Comte Arnau és un senyor feudal condemnat per haver incomplert un pacte: el pagament de “les soldades”. També -segons una variant més tardana- pels pecats comesos al Monestir de Sant Joan de les Abadesses.

Recollint la idea de Maragall, la salvació d’Arnau és, per extensió, la salvació de la humanitat, la clau per aquesta salvació està en la capacitat de cadascú de descantar la seva cançó, en definitiva de viure la seva pròpia vida.

COMTE ARNAU, a més d’una mirada actual al mite, és també un homenatge a Joan Maragall i forma part de les propostes de l’ANY MARAGALL 2010-2011 que commemoren el doble aniversari del poeta (150 anys del naixement i 100 anys de la mort).

COMTE ARNAU és una coproducció de: Marboleny – Ésdansa 2011 i del Consorci Ripollès Desenvolupament – Terra de Comtes i Abats.

COMTE ARNAU és una proposta interpretada per una quarantena de balladors del Cos de Dansa de l’Esbart Marboleny.

Tot això és COMTE ARNAU.

FITXA TÈCNICA

Durada: 50 minuts / Espai Escènic 12m x 10m
(Per més informació: pdf – dossier de l’espectacle)

CURRÍCULUM

2012 - Teatre Principal d'Olot, La Cate de Figueres, Campdevànol

2011 - Doble estrena: XVI Cicle de Representacions del Mite del Comte Arnau a Sant Joan de les Abadesses i Ésdansa, Teatre Bartrina de Reus

Enrera