L’Esbart Marboleny participa als festivals YICFFF de Taiwan i Folkart d'Eslovènia

25/06/2018
Foto_Pol_Solé_MarbolenyJove.jpg
  • Més de 50 balladors de Marboleny viatjaran aquest estiu a l’estranger per actuar a dos festivals internacionals
  • El festival taiwanès és considerat un dels dotze esdeveniments més destacats del país.

 

Les Preses, 25 de juny de 2018. Aquest 2018 l’Esbart Marboleny té l’honor de participar a dos festivals internacionals de gran renom a Eslovènia i a Taiwan. Els grups més grans de l’Escola de l’Esbart Marboleny viatjaran fins a Eslovènia i els integrants de l’Esbart Marboleny Jove actuaran a Taiwan, 13 anys més tard de la primera visita de Marboleny al país asiàtic.

 

PRIMERA PARADA: FOLKART, ESLOVÈNIA

Aquest proper dijous 28 de juny i fins el 3 de juliol, els grups més grans de l’Escola de l’Esbart Marboleny participaran al 17th International Children’s Folklore Festival – Folkart – Festival Lent 2018 de Maribor, considerada la segona ciutat d’Eslovènia. Durant dues setmanes el Festival Lent omple Maribor d’activitats culturals d’allò més variades des de música i dansa, fins a teatre i tallers per la mainada, passant per la gastronomia. Al ventall de programació del Festival Lent s’hi inclouen diversos festivals individuals, entre ells el Festival Internacional Folkart.

El Folkart és un dels esdeveniments culturals més destacats del país, que té l’objectiu de difondre i donar a conèixer el patrimoni tradicional de les cultures d’arreu del món com a garantia per preservar-ne la riquesa i singularitat. La primera edició d’aquest festival va tenir lloc l’any 1993 i és organitzat per l’Acció Cultural del Fons General de la República d’Eslovènia. Des de llavors ha esdevingut una important plataforma de grups tradicionals.

 

MARBOLENY TORNA A TAIWAN 13 ANYS DESPRÉS

Del 16 de juliol a l’1 d’agost l’Esbart Marboleny tornarà a Taiwan. La primera visita de Marboleny al país va ser el 2005 justament també amb els integrants que llavors formaven part de Marboleny Jove. El grup de joves viatjarà fins al continent asiàtic per participar al festival Yilan International Children Folk and Folkgame Festival convidats pel Departament de Cultura de la regió de Yilan. La primera edició del festival va ser el 1996 i té lloc al Parc Chin-shui al llarg del riu Dong-shan al districte de Yilan, al nord-est de Taiwan. Aquest és un dels festivals internacionals taiwanesos amb més fama mundial i és considerat un dels 12 esdeveniments més importants de Taiwan i un dels millors festivals de dansa d’arrel tradicional del món.  Més de 5 milions de persones han visitat el festival des dels seus inicis i hi han participat 345 grups de més de 90 països diferents.

Durant la seva estada a Taiwan els joves realitzaran 12 actuacions oferint als espectadors un recorregut per Catalunya i la nostra dansa d’arrel tradicional, com són la Disfressada de Sant Vicenç dels Horts, el Ball del Triai i les Gitanes de Sant Celoni, entre d’altres. Al 2018 Yilan International Children’s Folklore & Folkgame Festival hi participaran 30 grups de diversos països d’arreu del món com Sri Lanka, Sud Àfrica i Mèxic, entre d’altres.

Aquests viatges per a participar a Festival internacionals són una excel·lent ocasió per a difondre Catalunya al món i una bona oportunitat per crear ponts d’unió entre diferents cultures i llaços d’amistat entre els joves que hi participen. A més, també són la culminació del treball realitzat al llarg de l’any a l’Esbart Marboleny i deixen entre els balladors un bon grapat de vivències grupals d’allò més gratificants.

Enrera

octubre 2020
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031