Marboleny i Stukat han portat la música i la dansa catalana d'arrel tradicional a Bulgària

16/07/2009
Interaccio.jpg

Els grans de Marboleny Escola i els balladors de Marboleny Jove de Les Preses, acompanyats del grup de joves músics Stukat, també de la Garrotxa, han participat al 15è International Children’s Dance Festival “Tomorrow’s peace starts with today’s friendship – (la pau de demà comença amb l’amistat d’avui)”. El festival, que s’organitza a la ciutat de Silistra, una localitat al nord-est de la República de Bulgària envoltada pel riu Danubi i el Mar Negre, s’ha celebrat del 6 al 10 de juliol. Cada mes de juliol, i des de fa 14 anys, Silistra es converteix en un centre de dansa tradicional juvenil. Es tracta d’un certamen que acull joves de 8 a 17 anys i que prioritza l’espectacle, la participació i l’intercanvi entre els balladors de diferents països. Al llarg de la seva història el festival ha acollit representants de 30 països diferents. En aquesta ocasió hi ha participat Ucraïna, Macedònia, Lituània, Croàcia, Geòrgia, Bulgària i Catalunya, representada per Marboleny.

Entre el complet repertori que Marboleny i Stukat han presentat al festival de Silistra, destaca el programa de balls aranesos, així com el Ball Pla de Canejan o el Tricoté, i de  balls mallorquins, com el Toni Moreno o la Jota Mallorquina, juntament amb altres danses d’arreu del territori català, com la Bolangera de Solsona o el Ball de Cintes de Les Preses.

Durant el festival també ha tingut un pes important l’intercanvi cultural. Cada un dels grups participants ha pogut ensenyar alguna de les danses que els representa, així com aprendre’n d’altres països. En el cas de Marboleny es va ensenyar la Polca d’Ours.

Per participar al festival, l’expedició de Marboleny, formada per una quarantena de persones, va sortir de Les Preses el passat 2 de juliol, emprenent un viatge que l’ha portat per 7 països diferents: França, Itàlia, Eslovènia, Croàcia, Sèrbia, Bulgària i Grècia. Els viatgers van tornar a casa el passat dimecres 15 de juliol, amb moltes històries per explicar. Tot un viatge que s’ha convertit en una bona oportunitat per donar a conèixer la música i la dansa catalana d’arrel tradicional.

Enrera

octubre 2020
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031