Marboleny Jove i Stukat del Bolet a Bielorrússia

28/06/2010
sortida3.jpg

Marboleny Jove de Les Preses i el grup de joves músics Stukat del Bolet han viatjat aquest 2010 fins a Brest (Bielorrússia) per realitzar un intercanvi cultural amb el grup Krinichka.

L'expedició va sortir de Les Preses el passat dia de Sant Joan. La ruta els ha portat fins ara per diferents localitats alemanyes, com Heidelberg o Berlín. Des del passat diumenge músics i balladors es troben allotjats a la ciutat de Brest. Durant aquests dies han realitzat diverses actuacions per mostrar la música i la dansa catalana d'arrel tradicional als bielorussos, amb un repertori que combina diverses melodies i danses d'arrel tradicional d'arreu del territori català. Entre el repertori musical destaquen "El cant dels ocells", "La Polca de món" o "Les encantades". Pel que fa a la dansa destaca el programa de balls aranesos, amb el "Ball Pla de Canejan" o el "Tricoté", juntament amb altres danses com el "Ballet de Muntanya", la "Bolangera de Solsona", el "Contrapàs Xinxina" o el "Ball de Cintes" de Les Preses. Les actuacions han acabat sent també participatives, i és que totes s'han acabat amb una "Polca d'Ours" interpretada pels músics i ballada pels dansaires i el públic.

També han tingut la oportunitat de fer diferents tallers de música i dansa tradicional amb el grup Krinichka. Tot un intercanvi que l'any que ve portarà el grup de Brest fins a Les Preses, per participar a l'Ésdansa 2011.

Per participar a aquest intercanvi cultural l'expedició de Marboleny Jove i Stukat del Bolet, formada per una trentena de persones, va sortir de Les Preses el passat dia de Sant Joan, emprenent un viatge que els ha de portar per cinc països diferents: França, Alemanya, Polònia, Bielorrússia i la República Txeca. Tota una gira que es converteix en una bona oportunitat per donar a conèixer la música i la dansa catalana d'arrel tradicional. L'expedició arribarà a Les Preses el proper dilluns 5 de juliol.

Tots els detalls de la gira, dia a dia, es poden seguir a través de www.marboleny.cat, a l'apartat de "Gires".

Enrera

octubre 2020
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031