Sisena edició del "D'aquí estant veig una estrella"

19/07/2011
PL DEL GAMBETO.jpg

La Criatura Verda + Grup La Gresca + Músics de Riudaura + Riutaca + Cantadors de Riudaura

El proper dissabte 23 de juliol se celebrarà a la Plaça del Gambeto de Riudaura la sisena edició de la proposta de música tradicional i popular "D'aquí estant veig una estrella -cançons i tonades tradicionals a Riudaura-". Aquest és, de fet, el títol del llibre de cançons i tonades procedents de Riudaura elaborat per Josep Garcia, del Grup de Recerca Folkòrica de la Garrotxa (Curbet Comunicació Gràfica Edicions, Girona, 2006) que ara fa justamnet cinc anys es va presentar a la mateixa Plaça del Gambeto.

Seguint el format de les edicions anteriors, el concert comptarà amb la participació de diverses formacions musicals musicals, com La Criatura Verda i el Grup La Gresca, a més de les dues formacions musicals locals creades expressament per a l'ocasió: Músics de Riudaura i Riutaca. Com cada any, també hi participaran una vintena de veïns del poble que interpretaran cançons des dels mateixos balcons de la plaça: els Cantadors de Riudaura.

Sens dubte, elq ue ha donat personalitat, autenticitat i que fa únic el concert és precisament la intervenció dels propis riudaurencs en l'actualització i transmissió del seu cançoner tradicional.

"D'aquí estant veig una estrella" procura cada any complir amb els dos propòsits que van portar a l'Ajuntament de Riudaura i al Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa, del Marboleny, a tirar endavant el projecte de la publicació del llibre de cançons i tonades tradicionals originàries de Riudaura. D'una banda, pel que fa a la recerca i difusió del patrimoni -tant musical, com literari, sociocultural, o històric- sorgit d'un treball de camp i culminat amb la publicació del llibre de Josep Garcia. Però, per altra banda, també amb la decidida voluntat que aquests materials recuperin espais de difusió en la societat d'avui, molt diferent de la societat que els va veure sorgir i transmetre's de generació en generació.

Una vegada més, les veus dels cantadors del poble de Riudaura sonaran a la Plaça del Gambeto, com també sonaran les versions pròpies i personals de les formacions musicals que integren el cartell del concert.

Enrera

octubre 2020
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031