Ésdansa assumeix la vicepresidència de Festivals du Sud

24/10/2011
FdS a Les Preses7.JPG

Les Preses ha acollit l'assemblea general de l'associació

Ésdansa ha assumit la vicepresidència de Festivals du Sud, la xarxa dels principals festivals europeus de dansa d’arrel tradicional. La nova junta directiva es fa formalitzar el passat cap de setmana, durant la celebració de l’assemblea general de Festivals du Sud que es va realitzar a l’Espai de Dansa d’Arrel Tradicional de Les Preses. El director d’Ésdansa, Jordi Fosas, considera que el fet que l’Ésdansa hagi assumit la vicepresidència de l’associació és un reconeixement a la feina ben feta fins ara, un reconeixement a nivell europeu.

L’assemblea general de Festivals du Sud, que va sumar l’assistència de representants d’una vintena de festivals europeus, va comptar també amb la presència de l’alcalde de Les Preses, Pere Vila, que va animar a tots els festivals participants i a l’associació a continuar treballant per promocionar la dansa arreu del món. Vila també va destacar el bon treball de l’Ésdansa, el Festival Internacional de Música i Dansa de Les Preses.

Per la seva banda, el president de Festivals du Sud i alcalde de la localitat francesa de Tarascon Sur Ariège, Alain Sutra, va destacar l’important paper que Ésdansa ha tingut en l’organització de l’associació. Ésdansa es va adherir a Festivals du Sud l’any 2007, un any després de la fundació de la xarxa. L’any següent, el 2008, el festival de Les Preses s’incorporava a la junta directiva de Festivals du Sud. Tres anys després n’assumeix la vicepresidència.

Festivals du Sud és una xarxa que integra els principals festivals europeus de dansa d’arrel tradicional amb l’objectiu de facilitar mecanismes de cooperació i col·laboració entre ells. Els membres de l’associació col·laboren en l’organització de gires de grups internacionals, en la gestió diplomàtica i administrativa  amb els països dels grups convidats, en l’assistència mèdica dels artistes, en els transports internacionals de les companyies... A dia d’avui en formen part 32 festivals.

Ésdansa 2012, organitzat pel Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny, se celebrarà del 21 al 26 d’agost.

Enrera

octubre 2020
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031