El Comte Arnau de Marboleny al Teatre Principal d'Olot

13/03/2012
poble.JPG

Després de la representació es presentarà el CD "Comte Arnau" que inclou la música de l'espectacle

COMTE ARNAU, l’últim espectacle de l’Esbart Marboleny, visita aquest diumenge el Teatre Principal d’Olot a les 17:00h. És una creació de dansa d’arrel tradicional de l’Esbart Marboleny en forma de ballet argumental que parteix dels tres poemes de Joan Maragall (1860 -1911) dedicats al Comte Arnau: El Comte Arnau, Visions&Cants (1900) / Ànima, Enllà (1906) / La fi del Comte Arnau, Seqüències (1911). Se serveix també d’elements de la llegenda tradicional, així com d’algunes de les tesis de Josep Romeu i Figueras, pel que fa a la interpretació del mite.

Segons la llegenda, el Comte Arnau és un senyor feudal condemnat per haver incomplert un pacte: el pagament de “les soldades”. També -segons una variant més tardana - pels pecats comesos al Monestir de Sant Joan de les Abadesses.

Sobre l’escenari una trentena de balladors del Cos de Dansa de l’Esbart Marboleny interpreten els diferents personatges que intervenen a la llegenda: el Comte Arnau, Adelaisa, la Muller, les Filles, Les Veus de la Terra... També intervé el poeta, interpretat per l’actor Francesc Ten.

COMTE ARNAU ha comptat amb la col·laboració de l’actor Lluís Soler, encarregat d’enregistrar els fragments dels poemes de Joan Maragall que situen l’acció al llarg de l’espectacle, i de la cantant Lídia Pujol, que ha posat veu a la Cançó descantada, una reinterpretació de la cançó tradicional del Comte Arnau, a partir d’un text de Miquel Pujadó.

El preu de les entrades és de 12€. Es poden adquirir a través del Telentrada de Catalunya Caixa: als caixers automàtics de l'entitat, trucant al 902 10 12 12 o a la web www.telentrada.com; i també a les oficines del Teatre Principal d'Olot, de dilluns a divendres de 10 a 13 i de 17 a 20:30 (dilluns tarda tancat) i des d'una hora abans de l'espectacle a les taquilles.

Aquesta mirada actual al mite del Comte Arnau, a més d’un homenatge a Joan Maragall, és també la producció més ambiciosa de l’Esbart Marboleny. Aquesta coproducció del Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny – Ésdansa 2011 i del Consorci Ripollès Desenvolupament a través de la marca Terra de Comtes i Abats va rebre els elogis de la crítica en l’estrena de l’espectacle a Sant Joan de les Abadesses el passat estiu i la resposta entusiasta del públic en el marc del passat Ésdansa. L’espectacle també s’ha pogut veure al Teatre Bartrina de Reus.

Comte Arnau s’acaba d’editar en format CD

Després de la representació al Teatre Principal d’Olot, es presentarà el CD COMTE ARNAU. Acabat d’editar, el treball inclou la música original de l’espectacle del mestre Agustí Pedrico, interpretada per la Cobla Ciutat de Girona. La música original, tota ella en formació de cobla, parteix bàsicament de melodies tradicionals catalanes com La Gala, de Campdevànol; El Patatuf; L’Indiot; El Mestre, balada tradicional; la Dansa de la Mort, de Verges, o la balada tradicional del Comte Arnau. També formen part del CD els fragments dels poemes de Joan Maragall recitats per l’actor Lluís Soler, i la cançó tradicional del Comte Arnau en una nova recreació de Lídia Pujol, El cant de l’infant nonat, a partir d’una reinterpretació de la Cançó descantada de Joan Maragall, amb un text elaborat per ella mateixa i Miquel Pujadó.

El CD COMTE ARNAU, editat per Quimera Records i amb el suport de l’Institut Català de les Indústries Culturals, es presentarà aprofitant la representació de l’espectacle COMTE ARNAU al Teatre Principal d’Olot d’aquest diumenge. Després de l’actuació es realitzarà un col·loqui – xerrada sobre l’espectacle al Saló de descans del mateix teatre.

Enrera

octubre 2020
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031