Bona acollida del Comte Arnau de Marboleny al Teatre Principal d'Olot

19/03/2012
cd1.JPG

Després de l’actuació es va presentar el CD Comte Arnau que inclou la música original de l’espectacle

L’Esbart Marboleny va portar el COMTE ARNAU, el seu últim espectacle, al Teatre Principal d’Olot el passat diumenge davant de 250 persones.

COMTE ARNAU és una creació de dansa d’arrel tradicional de l’Esbart Marboleny en forma de ballet argumental que parteix dels tres poemes de Joan Maragall (1860 -1911) dedicats al Comte Arnau. Sobre l’escenari una trentena de balladors del Cos de Dansa de l’Esbart Marboleny van interpretar els diferents personatges que intervenen a la llegenda: el Comte Arnau, Adelaisa, la Muller, les Filles, Les Veus de la Terra... També va intervenir el poeta, interpretat per l’actor Francesc Ten. El Teatre Principal d’Olot es va omplir, a més, amb la veu de l’actor Lluís Soler, que recitava alguns fragments dels poemes de Joan Maragall. Mentre la seva veu enregistrada situava l’acció al llarg de l’espectacle, la de la cantant Lídia Pujol traslladava a una reflexió final del mite a través de la Cançó descantada, una reinterpretació de la cançó tradicional del Comte Arnau amb lletra de Miquel Pujadó.

Després de l’actuació i de la càlida acollida del públic, l’acció es va traslladar al Saló de Descans del mateix teatre, que es va omplir per la presentació del CD COMTE ARNAU. Hi van intervenir l’autor de la música original de l’espectacle, el mestre Agustí Pedrico, acompanyat de l’autor del guió argumental i coreogràfic de la proposta, Josep Garcia, i dels responsables de la coreografia, Jordi Bassaganyas i Joana Vila. Tots quatre van mantenir una xerrada sobre l’espectacle moderada pel periodista Ramon Estéban i amb intervencions del públic assistent.

El CD COMTE ARNAU, editat per Quimera Records, inclou la música original de l’espectacle del mestre Agustí Pedrico, interpretada per la Cobla Ciutat de Girona. La música original, tota ella en formació de cobla, parteix bàsicament de melodies tradicionals catalanes com La Gala, de Campdevànol; El Patatuf; L’Indiot; El Mestre, balada tradicional; la Dansa de la Mort, de Verges, o la balada tradicional del Comte Arnau. També formen part del CD els fragments dels poemes de Joan Maragall recitats per l’actor Lluís Soler, i la cançó tradicional del Comte Arnau en la nova recreació de Lídia Pujol, El cant de l’infant nonat.

El CD COMTE ARNAU, acabat d'editar, es pot adquirir al preu de 15€ a les oficines de Marboleny o a través d’Internet a www.quimerarecords.com.

Més representacions de COMTE ARNAU

L’espectacle COMTE ARNAU, produït pel Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny – Ésdansa 2011 i pel Consorci Ripollès Desenvolupament a través de la marca Terra de Comtes i Abats, és la producció més ambiciosa de l’Esbart Marboleny. I tornarà a ser a escena el proper 28 d’abril. En aquesta ocasió a La Cate de Figueres, en el marc de la programació de l’Espai A.

Enrera

octubre 2020
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031