Més de 500 persones omplen la Plaça del Gambeto per escoltar les cançons i tonades a Riudaura

22/07/2012
placa-del-gambeto.jpg

Els balcons de la Plaça del Gambeto es converteixen en escenaris de la vetllada

El passat dissabte la Plaça del Gambeto es va omplir amb més de 500 persones per seguir la setena edició de la proposta de música tradicional i popular "D'aquí estant veig una estrella -cançons i tonades tradicionals a Riudaura".

Un petard, simbolitzant l'estrella, va donar el tret de sortida a les dues hores de concert.

Els balcons de la Plaça del Gambeto es van convertir en escenaris de la vetlla i, com ja és tradicional en aquest concert, una versió del Ball del Gambeto o del Roser va encetar les intervencions musicals. En aquesta ocasió va ser una versió a acordió i veu, interpretada per Mirna.

Una part important del concert va ser protagonitzada pels propis riudaurencs. Una vintena de cantadors van interpretar diverses cançons des de balcons i racons de la Plaça: Ai tia senyora tia, Ara s'ha dictat una cançoneta, La jove... Un dels moments més emotius del concert va ser la interpretació de les populars Corrandes, cantades per la Miquela Julià des del balcó de casa seva. Cançons i tonades, les mateixes que els nostres avantpassats entonaven tot treballant, en festes religioses, o bé en estones quotidianes de lleure. Per completar les actuacions de la gent de Riudaura, el grup Músics de Riudaura van presentar actualitzacions del cançoner popular i tradicional amb peces com Ai mare aneu a missa, La cançó del lladre, Una matinada fresca...

El grup convidat en aquesta edició va ser Mirna i Xavi Múrcia. Es va poder escoltar un tast del treball que està a punt de publicar Xavi Múrcia, "A contrapeu", i es va fer un petit repàs de la trajectòria de Mirna i Xavi Múrcia a partir de les formacions amb les que, des de fa anys, han estat vinculats a la música tradicional del país (Tralla, La cobleta de la Selva, Samfaina de Colors...).

El concert va cloure amb una interpretació conjunta de la cançó que dóna nom al llibre de cnaçons i tonades de Riuduara i que també dóna nom a aquest festival de música tradicional: "D'aquí estant veig una estrella".

Enrera

octubre 2020
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031