Aquest dissabte "D'aquí estant veig una estrella -cançons i tonades tradicionals a Riudaura-"

17/07/2013
cantadors-de-riudaura1.jpg

El proper dissabte 20 de juliol se celebrarà a la Plaça del Gambeto de Riudaura la vuitena edició de la proposta de música tradicional i popular  D’aquí estant veig una estrella -cançons i tonades tradicionals a Riudaura-. Aquest és, de fet, el títol del llibre de cançons i tonades procedents de Riudaura, elaborat per Josep Garcia, del Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa de Marboleny (Curbet Comunicació Gràfica Edicions, Girona 2006) que ara fa justament vuit anys es va presentar a la mateixa Plaça del Gambeto.

El concert comptarà amb la participació de dues formacions musicals: Randellaires i Músics de Riudaura, la formació local creada expressament per a l’ocasió. Com cada any també hi participaran una vintena de veïns del poble que interpretaran cançons des dels mateixos balcons de la Plaça: els Cantadors de Riudaura. Sens dubte, el que ha donat personalitat, autenticitat i que fa únic el concert D’aquí estant veig una estrella és precisament la intervenció dels propis riudaurencs en l’actualització i transmissió del seu cançoner tradicional: el grup local Músics de Riudaura i d’una manera molt especial els Cantadors de Riudaura.

D’aquí estant veig una estrella procura cada any complir amb els dos propòsits que van portar a l’Ajuntament de Riudaura i al Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa, del Marboleny, a tirar endavant el projecte de la publicació del llibre de cançons i tonades tradicionals originàries de Riudaura. D’una banda, pel que fa a la recerca i difusió del patrimoni -tan musical, com literari, sociocultural, o històric- sorgit d’un treball de camp i culminat amb publicació del llibre d’en Josep Garcia. Però, per altra banda, també amb la decidida voluntat que aquests materials recuperin espais de difusió en la societat d’avui, molt diferent de la societat que els va veure sorgir i transmetre’s de generació en generació.

Una vegada més, les veus dels cantadors del poble de Riudaura sonaran a la Plaça del Gambeto, com també sonaran les versions pròpies i personals de les formacions musicals que integren el cartell del concert.

Aquest 2013, l’Ajuntament de Riudaura aprofitarà la celebració del concert per a recollir productes pel Banc del Aliments. Tots els assistents al concert podran entregar-ho a la mateixa Plaça.

Enrera

octubre 2020
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031