Marboleny a Saragossa i a Macedònia

15/07/2013
macedonia-2013_grup.jpg

Marboleny acaba de tancar dues setmanes intenses d’activitat.

Els grups de Cintes i Faixes de Marboleny Escola han realitzat un intercanvi amb dues escoles de jota aragonesa de Borja i Magallón, a Saragossa. Per això del 5 al 7 de juliol van visitar aquestes dues localitats aragoneses, on van poder realitzar diverses activitats a l’entorn de la música i la dansa tradicional, com una actuació a l’auditori de Magallón. Després de la seva tornada va ser Marboleny l’amfitrió i el següent cap de setmana, del 12 al 14 de juliol, va rebre a Les Preses les dues escoles de jota. Un taller de danses a l’Espai de dansa d’arrel tradicional i una actuació a la Piscina de Les Preses van ser alguns dels plats forts del cap de setmana, a més d’unes quantes visites turístiques per la comarca i un bon dinar de germanor entre els grups preparat per la Taula de Pares de Marboleny.

Mentrestant, els grups de Barretines, Marboleny Jove i Stukat del Bolet descobrien terres macedònies. Del 3 al 14 de juliol l’expedició formada per una cinquantena de persones va viatjar fins a Skopje, la capital de Macedònia, per participar al IV International Folklore Festival “Gazi Baba”. Després de quatre dies a la capital l’expedició es va traslladar fins a la ciutat d’Ohrid per prendre part al Balkan Festival of Folk Songs and Dances, i finalment a Kavadarci, on van participar al festival organitzat per la Casa de Cultura de la ciutat. La tornada es va aprofitar per fer una parada turística a Zagreb (Croàcia).

Durant tots aquests dies balladors i músics han realitzat moltes actuacions, pràcticament una per dia, i han tingut oportunitat de mostrar diverses melodies i danses d’arrel tradicional d’arreu del territori català al públic macedoni i als diferents grups participants als festivals. Entre el repertori que s’hi ha presentat destaca el programa de balls aranesos, amb el Ball Pla de Canejan o el Tricoté, juntament amb altres danses com La Dansa de Castellterçol, La Disfressada de Corbera de Llobregat o el Ball de Cintes de Les Preses.

La visita a Skopje, a més, s’ha aprofitat també per realitzar un intercanvi amb la companyia macedònia “Jonce Hristovski”, que visitarà l’Ésdansa del 20 al 25 d’agost.

Enrera

octubre 2020
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031