Enrera

Marboleny a Saragossa i a Macedònia

15/07/2013
macedonia-2013_grup.jpg

Marboleny acaba de tancar dues setmanes intenses d’activitat.

Els grups de Cintes i Faixes de Marboleny Escola han realitzat un intercanvi amb dues escoles de jota aragonesa de Borja i Magallón, a Saragossa. Per això del 5 al 7 de juliol van visitar aquestes dues localitats aragoneses, on van poder realitzar diverses activitats a l’entorn de la música i la dansa tradicional, com una actuació a l’auditori de Magallón. Després de la seva tornada va ser Marboleny l’amfitrió i el següent cap de setmana, del 12 al 14 de juliol, va rebre a Les Preses les dues escoles de jota. Un taller de danses a l’Espai de dansa d’arrel tradicional i una actuació a la Piscina de Les Preses van ser alguns dels plats forts del cap de setmana, a més d’unes quantes visites turístiques per la comarca i un bon dinar de germanor entre els grups preparat per la Taula de Pares de Marboleny.

Mentrestant, els grups de Barretines, Marboleny Jove i Stukat del Bolet descobrien terres macedònies. Del 3 al 14 de juliol l’expedició formada per una cinquantena de persones va viatjar fins a Skopje, la capital de Macedònia, per participar al IV International Folklore Festival “Gazi Baba”. Després de quatre dies a la capital l’expedició es va traslladar fins a la ciutat d’Ohrid per prendre part al Balkan Festival of Folk Songs and Dances, i finalment a Kavadarci, on van participar al festival organitzat per la Casa de Cultura de la ciutat. La tornada es va aprofitar per fer una parada turística a Zagreb (Croàcia).

Durant tots aquests dies balladors i músics han realitzat moltes actuacions, pràcticament una per dia, i han tingut oportunitat de mostrar diverses melodies i danses d’arrel tradicional d’arreu del territori català al públic macedoni i als diferents grups participants als festivals. Entre el repertori que s’hi ha presentat destaca el programa de balls aranesos, amb el Ball Pla de Canejan o el Tricoté, juntament amb altres danses com La Dansa de Castellterçol, La Disfressada de Corbera de Llobregat o el Ball de Cintes de Les Preses.

La visita a Skopje, a més, s’ha aprofitat també per realitzar un intercanvi amb la companyia macedònia “Jonce Hristovski”, que visitarà l’Ésdansa del 20 al 25 d’agost.

febrer 2020
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« set.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829