Més de 500 persones omplen la Plaça del Gambeto per escoltar les cançons i tonades a Riudaura

05/08/2013
la-placa-del-gambeto_2013_reduida.jpg

Els balcons de la Plaça del Gambeto es converteixen en escenaris de la vetllada

El passat dissabte, 3 d’agost, la Plaça del Gambeto de Riudaura es va omplir de gom a gom amb més de cinc-centes persones per seguir la vuitena edició de la proposta de música tradicional i popular D’aquí estant veig una estrella -cançons i tonades tradicionals a Riudaura-. Un petard, simbolitzant l’estrella, va donar el tret de sortida a les dues hores de concert.

Els balcons de la Plaça del Gambeto es van convertir en escenaris de la vetllada, i, com ja és tradicional en aquest concert, una versió del Ball del Gambeto o del Roser va encetar les intervencions musicals. En aquesta ocasió va ser una versió a acordió interpretada per Jordi Ballesteros, dels Randellaires.

Una part important del concert va ser protagonitzada pels propis riudaurencs. Una vintena de cantadors van interpretar diverses cançons des de balcons i racons de la Plaça: Una mare i una filla, Jeroni si vols casar-te, Mare, mare feu-me les trenes, La pastoreta... El moment més aplaudit del concert va ser una corranda creada expressament per l’ocasió pels Cantadors de Riudaura que feia referència als problemes del Centre Cívic de Riudaura i al fracking, dos temes d’actualitat al municipi garrotxí.

Un dels moments més emotius del concert fou la interpretació de La padrina va a la font, cantada per la Miquela Julià des del balcó de casa seva. Cançons i tonades, les mateixes que els nostres avantpassats entonaven tot treballant, en festes religioses, o bé en estones quotidianes de lleure. Per completar les actuacions de la gent de Riudaura, el grup de Músics de Riudaura van presentar actualitzacions del cançoner popular i tradicional, Goigs de Sant Climent, Ara s’ha dictat una cançoneta, El marxant i Dalt del balcó.

El grup convidat en aquesta edició eren els Randellaires. Es van poder escoltar peces del seu recent tercer disc, ENTEMARRATS, amb temes dedicats a la recuperació del cançoner del Ripollès.

El concert va cloure amb una interpretació conjunta de la cançó que dóna nom al llibre de cançons i tonades de Riudaura i que també dóna nom a aquest festival de música tradicional: D’aquí estant veig una estrella. En aquesta ocasió es va dedicar a Josep Mª Melció, Mossèn Mel, que enguany ens ha deixat, i que va col·laborar de manera entusiasta en les fotografies del llibre D’aquí estant veig una estrella.

L’Ajuntament de Riudaura va aprofitar la celebració del concert per a recollir productes pel Banc del Aliments. Iniciativa que ha tingut molt bona acollida.

Enrera

octubre 2020
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031