Prop de 400 persones a les estrenes de Marboleny

16/06/2014
02-lesbart-i-el-bagul.jpg

Els espectacles "Tocats per la dansa" i "L'esbart i el bagul" s'han estrenat aquest cap de setmana amb la participació de 160 balladors de Marboleny

L’esbart i el bagul és un recull de danses que es complementa amb una sèrie de projeccions audiovisuals on la Laia, en Nil, la Joana, en Biel i 120 nens i nenes més de Marboleny Escola de 4 a 14 anys parlen sobre la dansa tradicional catalana i descobreixen tot de coses relacionades amb l’esbart. Danses com el Ball de Prims de Reus o El Cadrill es combinen amb les seves reflexions. Unes 300 persones es van acostar al Centre Cultural de Les Preses per no perdre’s aquest espectacle realitzat per infants i dirigit als infants i al públic familiar.

L’esbart i el bagul és una proposta artística de dansa catalana d’arrel tradicional concebuda per abocar-hi tot el treball pedagògic i artístic de dansa, música i rítmica que desenvolupen els nens i nenes de Marboleny Escola durant el curs a l’Espai de dansa d’arrel tradicional de Les Preses. A més, ha esdevingut també un projecte cultural i social que explora noves vies de formació amb els infants, que difon la cultura catalana d’arrel tradicional als més petits i, en definitiva, un projecte de dinamització cultural que converteix la dansa en una eina de cohesió social entre els infants.

Una de les particularitats de L’esbart i el bagul és que ha estat la segona proposta que Marboleny ha tirat endavant a través del micromecenatge Tothom que ho ha desitjat ha pogut fer aportacions particulars a través de la pàgina web de Marboleny a canvi de diverses recompenses, com ara entrades gratuïtes o el dvd de l’espectacle. Una trentena de persones han col·laborat amb la seva aportació particular.

Diumenge també es va estrenar la proposta dels balladors joves de l’entitat, una quarantena de nois i noies de 15 a 20 anys. Un centenar de persones van gaudir de Tocats per la dansa, la proposta de Marboleny Jove, que inclou un ampli repertori de danses catalanes d’arrel tradicional i peces instrumentals de la mà d’Stukat del Bolet. Els balladors de Marboleny Jove van interpretar per primera vegada danses com La Marsuliana, la Bolangera de Roses o la Jota Marinera de Mallorca, repertori que es va complementar amb altres danses més conegudes com Les Corrandes o el Ball de Gitanes de Sant Celoni, dues de les més aplaudides.

Tocats per la dansa viatjarà fins a Polònia i França a principis de juliol, on està previst que els balladors de Marboleny Jove i els músics d’Stukat del Bolet participin en tres festivals internacionals a poblacions com Jarocin (Polònia) o Marsella (França).

Enrera

octubre 2020
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031