La Plaça del Gambeto es torna a omplir de gom a gom per escoltar les cançons i tonades a Riudaura tot i el mal temps

03/08/2014
final_r.jpg

Els balcons de la Plaça del Gambeto es converteixen en escenaris de la vetllada

Aquest dissabte, 2 d’agost, la Plaça del Gambeto de Riudaura s’ha omplert de gom a gom amb unes cinc-centes persones per seguir la novena edició de la proposta de música tradicional i popular D’aquí estant veig una estrella -cançons i tonades tradicionals a Riudaura-. Ens hi ha acompanyat el Director General de Cultura Popular, Associacionisme i Accions Culturals, el Sr. Lluís Puig. Un petard, simbolitzant l’estrella, ha donat el tret de sortida a una hora i mitja de concert. L’organització valorem molt positivament aquesta edició, tant per la qualitat artística, com també per la gran assistència de públic tot i el mal temps. Això el converteix en una de les cites ineludibles de l’estiu cultural garrotxí.

Els balcons de la Plaça del Gambeto s’han convertit en escenaris de la vetllada, i, com ja és tradicional en aquest concert, una versió del Ball del Gambeto o del Roser ha encetat les intervencions musicals. En aquesta ocasió ha estat una versió interpretada pel grup Tres de Ronda.

Una part important del concert ha estat protagonitzada pels propis riudaurencs. Una vintena de cantadors ha interpretat diverses cançons des de balcons i racons de la Plaça: El caçador i la pastora, De les cimes de Queralt, El pobre terrisser, Ara ve la nostra festa... I per completar les actuacions de la gent de Riudaura, el grup de Músics de Riudaura ha presentat actualitzacions del cançoner popular i tradicional, Aquí Dalt, La desgràcia d'un pobre home, Ara s'ha dictat una cançoneta, Les Margaridetes i La Blanca Flor. Com a cantadora convidada ha participat al concert Rocío Romero que ha cantat des d’un balcó la cançó Quan era petiteta en el balcó de casa meva.

Un dels moments més emotius ha estat un vídeo en memòria de Josep Mª Melció, Mossèn Mel, que ens va deixar l’any passat, i que va col·laborar de manera entusiasta en les fotografies del llibre D’aquí estant veig una estrella.

El grup convidat en aquesta edició han estat els Tres de Ronda, excel·lent trio de cançó marinera i de taverna, nascut a L'Empordà en el marc de la “Festa de la Sal”. Tres de Ronda ha fet un repàs a la cançó de tradició marinera - havaneres, valsets, sardanes, masurques, xotis, cançons satíriques, etc.-

El concert ha acabat amb una interpretació conjunta de la cançó que dóna nom al llibre de cançons i tonades de Riudaura i que també dóna nom a aquest festival de música tradicional: D’aquí estant veig una estrella.

Enrera

octubre 2020
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031