L'Ésdansa'T es duplica

14/05/2015
01-esdansat-2014.jpg

2 itineraris formatius amb 34 tallers i 55 hores de formació consoliden l'Ésdansa'T com el Campus de la dansa tradicional

Després de la bona acollida de les tres primeres edicions de l’Ésdansa’T, el Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny de les Preses inclou per quart any consecutiu aquests tallers per adults en la programació del festival d’aquest estiu. Se celebraran del dimarts 18 al dissabte 22 d'agost. I aquest 2015 arriben amb novetats.

La més destacada és que l'Ésdansa'T es duplica i enceta dues línies formatives, 2 itineraris dedicats a la dansa amb l'objectiu de ballar i fer ballar. Mentre que a l'Itinerari 1 es podran aprendre danses tradicionals del país i d'arreu del món, a l'Itinerari 2 s'hi inclouran també diverses sessions sobre creació i formació. Serà una línia formativa dirigida a aquelles persones que vulguin ballar i anar una mica més enllà aprenent altres continguts relacionats amb la dansa.

El programa de l'Ésdansa'T passa dels 16 tallers de les passades edicions als 34 tallers d'aquest 2015 (17 per cada itinerari), un total de 55 hores de formació en sessions de matí i tarda que consoliden la programació de l'Ésdansa'T com el Campus de la dansa tradicional.

L'Ésdansa'T respon a la voluntat del festival Ésdansa de no només oferir espectacles, sinó d'implicar el públic en la dansa tradicional de manera lúdica i assequible. L'Ésdansa'T, a més, se suma de nou al Campus de Cultura Popular de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 De les danses de les Terres de l'Ebre a la Haka de Nova Zelanda de la mà de 18 formadors

 Al matí, les danses més properes

L'activitat començarà cada matí a les 09.30h amb un breu taller amb exercicis per preparar el cos per a ballar. La sessions aniran a càrrec de Jordi Rubio, director artístic de l'Esbart Dansaire de Rubí, i M. Teresa Agustí, directora del cos de dansa de l'Esbart Ciutat Comtal.

Després, de 10h a 11.30h i de 11.45h a 13.15h, les sessions es dedicaran a les danses més properes. A l'itinerari 1 es treballaran danses com les Majorales d'Horta, el Ballet de Muntanya de Folgueroles o el Ball de Coques, de la mà de M. Teresa Agustí i Lluís Calduch, tots dos de l'Esbart Ciutat Comtal, o el Ball de Cabeçuts d'Olot, de la mà de Josep Garcia, de l'Esbart Marboleny. També hi haurà espai pel ball folk amb un taller a càrrec de David Ripoll d'Escampillem. A l'itinerari 2 els participants, a més d'aprendre diverses danses, viuran també l'experiència creativa, aprendran a articular el procés coreogràfic i es donaran eines per fomentar la musicalitat en el moviment corporal dels infants. Tots aquests tallers aniran a càrrec de Jordi Rubio, M. Teresa Agustí, Lluís Calduch i Josep Garcia.

A tots dos itineraris hi haurà una sessió dedicada al Ball d'Homenatge. També es podran treballar diverses danses de les Terres de l'Ebre, com la Jota de Rondalla o les Dansades de la Terra Alta, de la mà de Carme Balagué, membre fundadora del grup de dansa Saragatona i directora de Lo Planter. Finalment hi ha haurà un taller dedicat a les danses del Pirineu Aragonès, en especial als palotiaus, a càrrec de Cristina Martínez i Carlos Calderón, del Grupo de Jota Uruel de Jaca.

Les sessions matinals es tancaran amb 15 minuts de relaxació, de 13.15h a 13.30h.

A la tarda, les propostes internacionals

De dimarts a dissabte, de 16.30h a 18h, es podran aprendre danses d'arreu del món, com la Tswana, part d'un antic ritual zulú de Sud-àfrica, o la Cele Cuku de Timor Oriental. A més els participants podran aprendre els secrets de la haka, la dansa guerrera maorí, i del mambo, el chachachá, el pilón o el mozambique cubans. També es dedicarà una sessió a les danses provençals.

Després de tota la jornada d’activitat, els tallers es tancaran amb 15 minuts d'exercicis d’estirament i de relaxació per alliberar la tensió corporal acumulada durant el dia.

El programa de l'Ésdansa'T incorpora El cafè de l'ésdansa'T i amplia els Parlem de...

Amb l'objectiu d'apropar els participants als diferents formadors, l'Ésdansa'T ha reservat l'hora del cafè. Cada dia, a les 16h, es reservarà mitja hora perquè els alumnes puguin compartir un cafè amb els professors i els directors i balladors de les companyies participants als tallers. Una estona ideal per entrar en contacte amb persones dedicades a la dansa provinents d'arreu del món.

I per aprendre'n més, el programa de l'Ésdansa'T manté i amplia els Parlem de..., la secció dedicada a la divulgació i discussió sobre temes relacionats amb la música i la dansa tradicional. Es faran de dimarts a divendres a partir de les 18.30h a l'Espai de dansa d'arrel tradicional.

 Inscripció i allotjament

Aquest divendres 15 de maig s'obren les inscripcions per aquelles persones que vulguin inscriure's als tallers de tota la setmana, és a dir, a un Itinerari complet. El preu per a participar a tots els tallers és de 110€, mentre que la inscripció per a un sol dia val 25€. Si es realitza la inscripció de manera anticipada s'ofereixen diversos descomptes:

  • Inscripcions individuals per a tots els tallers d'un itinerari:

­   del 15 de maig al 30 de juny - 25% de descompte: 82,50€

­   de l'1 al 31 de juliol - 10% de descompte: 99€

  • Inscripcions de grup per a tots els tallers d'un itinerari:

­   del 15 de maig al 30 de juny - 40% de descompte: 66€

­   de l'1 al 31 de juliol - 10% de descompte: 99€

Les inscripcions per dies s'obriran l'1 de juliol, i fins el dia 31 gaudiran d'un descompte del 10%. A partir de l'1 d'agost no s'aplicaran descomptes en cap de les modalitats d'inscripció.

Les inscripcions individuals cal formalitzar-les a través del web del festival, www.esdansa.cat. En el cas de les de grup cal posar-se en contacte amb l'organització a info@esdansa.cat.

En el moment d'inscriure's també s'ofereix la possibilitat de reservar l'allotjament propi d'Esdansa'T, a la Casa de Colònies de les Preses. El preu oscil·la entre els 39 i els 210 euros, depenent dels dies d'estada.

Enrera

novembre 2020
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30