La Plaça del Gambeto s’omple de gom a gom per celebrar les 10 edicions del concert

02/08/2015
cantadors-de-riudaura.jpg

Els balcons de la Plaça del Gambeto es converteixen en escenaris de la vetllada

Aquest dissabte, 1 d’agost, la Plaça del Gambeto de Riudaura s’ha omplert de gom a gom amb unes cinc-centes persones per seguir la desena edició de la proposta de música tradicional i popular D’aquí estant veig una estrella -cançons i tonades tradicionals a Riudaura-. Un petard, simbolitzant l’estrella, ha donat el tret de sortida a dues hores de concert. L’organització valorem molt positivament aquesta desena edició que converteix el D’aquí estant veig una estrella en una de les cites ineludibles de l’estiu cultural garrotxí.
Els balcons de la Plaça del Gambeto s’han convertit en escenaris de la vetllada, i, com ja és tradicional en aquest concert, una versió del Ball del Gambeto o del Roser ha encetat les intervencions musicals. En aquesta ocasió ha estat una versió interpretada a l’acordió per Marc August Muntanya.
Una part important del concert ha estat protagonitzada pels propis riudaurencs. Una vintena de cantadors ha interpretat diverses cançons des de balcons i racons de la Plaça: Cançó de bres per una princesa negra, Muntanyes del Canigó, La desgràcia d’un pobre home, Una matinada fresca, Som tres xicots... I per completar les actuacions de la gent de Riudaura, el grup de Músics de Riudaura ha presentat actualitzacions del cançoner popular i tradicional, El fill del rei, Don Lluís de Montalbà, Caterina l’amor, La Ignès i D’aquí estant veig una estrella, cançó que dóna nom al concert.
Els convidats en aquesta edició han estat Jaume Arnella i La Criatura Verda. Aquesta darrera formació ha fet algunes versions de cançons recollides a Riudaura, com Don Lluís i el Marxant, i d’altres de pròpies com la Jota marinera de Mallorca i l’havanera Vestida de nit. Per la serva part, Jaume Arnella ha tancat el concert amb peces tradicionals garrotxines de Beget i d’Olot i cançons pròpies com la versió del Tren pinxo de Banyoles o la seva cèlebre cançó Rondes del Vi.
El concert ha acabat amb una interpretació conjunta de la cançó que dóna nom al llibre de cançons i tonades de Riudaura i que també dóna nom a aquest concert de música tradicional: D’aquí estant veig una estrella.

Enrera

octubre 2020
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031