• Marboleny tanca els curs 2020-2021 amb una presentació de temporada a l’Espai de dansa d’arrel tradicional
  • L’entitat encara un estiu amb molta activitat amb l’estrena de dues propostes i amb una nova edició del Festival Ésdansa

 

Les Preses, 13 de juliol de 2021. Unes 150 persones van assistir a la Presentació de Temporada de Marboleny, la cita que l’esbart organitza cada any per presentar el treball que s’ha fet durant el curs a l’Espai de dansa d’arrel tradicional, enguany un curs superat amb més satisfacció que mai. És per això que l’entitat no pot fer més que agrair públicament el suport incondicional dels socis i sòcies a l’entitat. La presentació de temporada va comptar amb actuacions de totes les seccions de l’esbart, set en total, amb balladors i balladores d’entre 4 i 35 anys. El vespre va acabar amb un sopar a la fresca a preus populars per trobar-nos de nou tots plegats després de tot aquest any de pandèmia, evidentment seguint totes les mesures vigents.

Les inscripcions per al nou curs 2021-2022 estan obertes. Per més informació podeu contactar amb nosaltres a marboleny@marboleny.cat o al 972 69 34 85. El primer mes de prova és gratuït.

 

ES PRESENTA UN ESTIU MOGUT A MARBOLENY

Aquest any es presenta un estiu mogut a Marboleny. Per una banda, en motiu de l’Any Manuel Cubeles, organitzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per commemorar el centenari del naixement de l’etno-coreògraf, l’esbart ha estat treballant en dues propostes, una d’escènica i una conferència ballada. Els darrers mesos les seccions joves i adultes han estat treballant en una de les propostes escèniques més ambicioses dels últims anys de l’esbart: La difícil senzillesa. Un espectacle en homenatge a Cubeles dirigit per Montse Colomé i Iban Beltran i amb música de Marcel Casellas. Aquesta proposta s’estrenarà aquest estiu en el marc de la 39a edició del Festival Ésdansa. La conferència ballada, que rep el nom de Hi havia una vegada… (Érase una vez…), és una proposta conjunta de l’esbart i Maria Pagès que, a partir del film d’animació Érase una vez…, s’explica el treball que va fer Cubeles coreografiant les danses que apareixen a aquesta pel·lícula de principis del segle XX que va ser pionera en el sector de l’animació. Maria Pagès guia la conferència i l’esbart l’acompanya interpretant algunes de les danses.

Per altra banda, l’entitat ja està treballant intensament en una nova edició del Festival Ésdansa, que aquest any arriba a la 39a edició. El festival es durà a terme del 25 al 29 d’agost a les Preses en una edició que manté totes les seves línies de treball com són les propostes d’exhibició, formació, divulgació i creació i recuperant, en la mesura del possible la participació. Perquè si Ésdansa té un lema que perdura al llarg dels anys és el de “Ballar i fer ballar” i és que entenem la dansa d’arrel tradicional en present, per ser ballada i ser creada avui. Aquesta edició posarà el focus en dos itineraris principals:  l’itinerari Manuel Cubeles i l’itinerari de dansa i paisatge.