Ésdansa

logo_esdansa.gif

Festival ÉsDansa

Festival Internacional de Música i Dansa de Les Preses.

www.esdansa.cat

El Festival Internacional de Música i Dansa de Les Preses neix el 1983 i fins el 1995 té una durada de dos dies. És organitzat, des dels inicis i fins avui, per l’associació sense ànim de lucre,

Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny.

El 1995 amplia la programació fins als 4 dies de festival i potencia la participació dels joves.

És a l’any 2002 quan el festival té la seva major reestructuració i passa a denominar-se ÉSDANSA.

Ésdansa és avui un segell propi que identifica i potencia la dansa d’arrel tradicional com un treball creatiu actual. El festival ha fet una aposta per la innovació i la renovació en el camp de la dansa tradicional a través de diversos eixos de treball:

  • Creació: l’Ésdansa és un motor per la creació, renovació i innovació en la dansa d’arrel tradicional. Incentiva propostes multidiciplinars i promou les Beques Ésdansa per a treballs de nova creació artística que parteixen de la tradició. A més, treballa en la producció pròpia d’espectacles.
  • Participació: la festa esdevé un motor de participació a la Carpa Ésdansa, on es poden aprendre danses d’arreu del món i el públic es converteix en protagonista. Participar del treball dels artistes és la millor manera per conèixer la seva proposta i fer-la una manifestació cultural de present.
  • Patrimoni: el festival és un espai per a la difusió del patrimoni etnològic de Catalunya, on es presenten treballs de recerca i s’incentiva la recerca del nostre patrimoni.
  • Projecció: l’Ésdansa és una plataforma per arribar al gran públic, i pretén convertir la dansa en una de les propostes del panorama artístic actual, tant a través de la seva programació com a partir de les noves tecnologies (www.esdansa.cat, el portal del festival, www.endansa.tv, el portal de la dansa d’arrel tradicional)
  • Interculturalitat: el festival és un punt de trobada i d’intercanvi cultural. Afavoreix l’intercanvi d’experiències i promou l’entesa i la convivència entre col·lectius de diferents cultures.
  • Formació: l’Ésdansa és un espai per a l’aprenentatge, on s’introdueix a la cultura a joves i infants a través dels tallers del Petit Ésdansa. A més, el festival potencia el públic actiu, a través de la participació i la formació.

Amb el temps Ésdansa s’ha consolidat com un dels esdeveniments de cultura tradicional i popular més importants de Catalunya amb una infraestructura i uns espectacles de gran qualitat. S’ha convertit en el festival referent de dansa de llenguatge tradicional.

www.esdansa.cat

esdansa08.jpg