Avui a les 10:30 h s’ha iniciat la Festa de Cloenda de la sisena edició del Projecte Corranda a la Pista Poliesportiva de Les Preses.

En la jornada de cloenda hi han participat prop de 800 alumnes de 13 escoles de la comarca: La Bòbila de Les Preses; Castellroc, de Castellfollit de la Roca; Lluís Castells, de Riudaura; Rocalba, de Sant Feliu de Pallerols; Bisaroques, d’Olot; Sant Cristòfol, de Les Planes d’Hostoles; Greda, d’Olot; Verntallat, de la Vall d’en Bas; Escola Castanyer, de Sant Joan les Fonts; El Morrot, d’Olot; Sant Roc, d’Olot i Pla de Dalt, d’Olot.

A més de les tretze escoles participants a la Jornada, enguany també han realitzat el projecte les escoles: Joan Roura Parella, de Tortellà; Montpalau, d’Argelaguer; Malagrida, d’Olot; Cor de Maria, d’Olot; Mont-Cós de Montagut i l’Escola d’Educació Infantil de Sant Esteve d’en Bas.

L’acte ha comptat amb intervencions de balladors de l’Esbart Marboleny i amb la participació d’alumnes de cicle superior de cinc de les dotze escoles que han participat en el taller de corrandes: Fem Corrandes!

Què és el Projecte Corranda?

El Projecte Corranda és una proposta educativa de música i dansa d’arrel tradicional per les escoles garrotxines que es porta a terme des del Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa i de l’Esbart Marboleny de Les Preses. Es va iniciar l’any 2017 amb una prova pilot a cinc centres escolars i enguany en la seva sisena edició hi han participat un 1.300 alumnes de 17 escoles de la comarca.

Actualment el Projecte Corranda forma part del programa educatiu de la Diputació de Girona: Identitat, Arrels i Tradicions.

Marboleny ofereix en horari lectiu a les escoles de la comarca la possibilitat que alumnes i mestres treballin a la mateixa escola diverses danses i tonades tradicionals catalanes. Aquest treball anual culmina amb una trobada conjunta de totes les escoles per celebrar plegats la música i la dansa d’arrel tradicional.

Aquest projecte ajuda a desenvolupar les capacitats artístiques i musicals dels infants i a més, és una eina per treballar les competències bàsiques en educació: coneixement del propi cos, coneixement de l’entorn i llenguatge i comunicació.

Es concreta en dos programes educatius:

    • Esballa: Balla Escola

Tallers de danses tradicionals catalanes destinats a educació infantil i a educació primària (cicle inicial i mitjà).

    • Escanta: Fem Corrandes!

Tallers de cançons de tradició oral destinats a educació primària (cicle superior).

Vols més informació? No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres!