Marboleny i Kukai Dantza experimenten a Mediterrània

07/11/2011
Taller coreografic.JPG

Marboleny ha participat de nou a la Fira d’Espectacles d’Arrel Tradicional Mediterrània de Manresa, que es va celebrar el passat cap de setmana. Si bé ens anys anteriors havia tingut l’oportunitat d’exhibir-hi alguns dels seus espectacles (és el cas d’Aigua, La difícil senzillesa o La dansa més bonica del món), aquest any ho ha fet en forma de taller coreogràfic.

Una vintena de balladors del cos de dansa de l’Esbart Marboleny, dirigits en aquesta ocasió pel director de la companyia del País Basc Kukai Dantza, Jon Maya, van realitzar un taller coreogràfic a la sala polivalent del Teatre Kursaal de Manresa. Uns dies abans, els balladors i Maya havien fet una presa de contacte, un primer assaig conjunt realitzat a l’Espai de Dansa d’Arrel Tradicional de Les Preses.

La trobada entre el ballarí Jon Maya i l'Esbart Marboleny, proposada per la direcció de Mediterrània, va sorgir amb la voluntat de convertir-se en un laboratori de coneixement mutu. Maya, gran coneixedor de les danses basques, ha emprès recentment, amb la companyia Kukai, un treball de creació contemporània que pren com a punt de partida la tradicionalitat. I la mostra d'aquesta tasca era un dels objectius prioritaris del taller, que va servir per experimentar a partir de diverses danses tradicionals catalanes.

Després de tota una jornada de treball a la Sala Polivalent del Teatre Kursaal de Manresa, el vespre del mateix dissabte, al Pati del Kursaal, es va poder veure una mostra del taller. El resultat va ser ben rebut pel nombrós públic, que també va poder participar activament de la proposta. Després de la mostra, Kukai Dantza Konpainia va oferir el seu espectacle Karrikan, una proposta de carrer amb sis ballarins i un Dj, que es va guanyar l’aplaudiment entusiasta del públic.

La direcció artística de Marboleny valora molt positivament l’experiència i no descarta continuar col·laborant en iniciatives com aquesta.

Enrera

octubre 2020
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031